donderdag 11 augustus 2011

Tweede week Côte d'Armor!

Hallo allemaal,

Op ruim anderhalf uur afstand van onze camping ligt Le Mont St. Michèl, dus vroeg op en de rit ondernomen. Eenmaal aangekomen duurde het nog ruim een half uur voor we de auto geparkeerd hadden, er stond een enorme file te wachten voor de parkeerplaats. Volgens Daan kon je het wel vergelijken met een dagje Efteling, mega druk. Auto's, bussen, vol met toeristen komen daar op af. Eén groot gekkenhuis! Maar je wilt het absoluut niet missen! Mooi en indrukwekkend. Eenmaal binnen verdwijnt de mensenmassa allerlei kanten op, waarbij de drukte ineens schijnt mee te vallen. Totdat je ze halverwege een grote trap massaal tegen het lijf loopt en erin opgesloten raakt. Ben je nog niet claustrofobisch dan wordt je het wel op zo'n moment. Blijkt dat iedereen staat te wachten om binnen te komen in de kathedraal. Daar hebben we ons maar niet bij aangesloten en met enigszins wat duwen/dringen ons weer een weg naar buiten toe gebaand. We hebben het er 2 uur uitgehouden en zijn toen weer vertrokken van Le Mont St. Michèl. Wat een belevenis!








Aan de kust van Pléneuf-Val-André genoten van deze crèpe Héléna!







Ook hier kon het soms spoken, over de 2 weken vakantie hebben we 1 dag bijna helemaal verregend gehad. Mogen we toch niet klagen.








Even een andere lens uitgeprobeerd! Vanuit de camping is deze zonsondergang genomen!

5 opmerkingen:

  1. Toevallig (hoezo toeval bestaat niet) zojuist precies hetzelfde verhaal gehoord over Mont St. Michel. Druk druk druk, maar prachtig om te zien. Wat een mooie plaatjes heb je weer geschoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ilse. Het is niet te geloven, ik kan weer reageren op jouw blog. Heb genoten van je mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb nu Google Chrome geïnstalleerd, eens kijken of het verschil uitmaakt. Dan kan ik ook weer vanuit mijn vaste PC reageren.

    Volgens mij gaat het lukken Thea!! Dank voor je compliment heb je een mail gestuurd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb jij het verschil tussen eb en vloed kunnen zien? Wij waren er op en verkeerde moment. Het is inderdaad ernstig druk daar, maar je wilt het ook niet missen. Wij waren vrij snel binnen in de kathedraal en vonden het zeker de moeite waard. Vooral omdat je helemaal boven een prachtig uitzicht had.
    Wat een mooie zonsondergang.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thanks Désirée,
    Bij Le Mont St. Michèl was het volledig eb en hingen er borden dat het vanaf 13.30 vloed zou worden. Maar rond die tijd zijn wij gevlucht uit de mensenmassa en hebben het niet mee gemaakt. Jammer dat we de kathedraal gemist hebben, hoorde al dat je er niet in het hoogseizoen naar toe moet gaan. Wie weet gaan we nog wel eens terug.

    BeantwoordenVerwijderen