zaterdag 18 augustus 2012

Vakantieblog 3 - Pals, Torroella de Mongri en L’Estartit

Pals is een middeleeuwse dorpje met een 15e-eeuws kasteel. Dit dorpje is na 1948 gerestaureerd, waarna de inwoners weer terug kwamen.
Er zijn aardig wat keramiek winkeltjes waar men ware kunstwerken verkoopt.
Een echte aanrader om enige tijd in Pals door te brengen en alle indrukken op je in te laten werken.
Pals is door het Spaanse ministerie van Cultuur verklaard tot een historisch en artistiek monument.
Zwaluwen vinden Pals ook erg aantrekkelijk. Onder de dakgoten hebben ze hun nestjes gebouwd, knap hoe ze dat voor elkaar krijgen.
Af en aan werd er gevlogen om de jonkies te voeren. Leuk om naar te kijken!
Na Pals zijn we doorgereden naar Torroella de Mongri, daar blijk ik als klein kind al eens geweest te zijn met mijn ouders. Absoluut geen geheugen meer aan natuurlijk. Vanuit het centrum leidt een steile klim naar het onlangs gerestaureerde Castell del Montgrí uit 1294. Deze Castell staat op een kalkstenen Montgrí massief en torent boven de stad uit.
In de boekjes spreken ze van “een verrukkelijk stadje met gotische paleizen, binnenplaatsen en nauwe straten”. Uhmm, zo is het niet echt op ons overgekomen. Door die nauwe straten waar alle gebouwen recht toe recht aan gebouwd zijn , vonden wij het centrum niet indrukwekkend. Eén straat trok wel mijn aandacht en die vond ik fotowaardig! Die post ik dan ook bij deze. Jullie snappen wel dat wij snel weer verder trokken.
Op weg naar de havenstad L'Estartit. Het strand is hier enorm groot (5 km lang) en wordt in de boekjes vermeld als één van de mooiste stranden.
Mochten we genoeg krijgen van alle mini Platja's kunnen we altijd nog onze toevlucht hiernaartoe nemen.
In L’Estartit hebben we de dag beëindigd met een heerlijke wandeling langs de strandboulevard waarna we zijn neergestreken bij een wokrestaurant.

2 opmerkingen:

  1. die baaien waren echt zoveel mooier, we zijn er nooit meer geweest op dat grote platja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige vakantiefoto's Ilse!

    BeantwoordenVerwijderen