zondag 1 januari 2012

Oudejaarsavond overleefd!

Hallo allemaal,

Met het vooruitzicht een huis vol jongeren te krijgen op oudejaarsavond is het altijd afwachten hoe het gaat verlopen. Gelukkig kennen we ze allemaal en zijn het goede gasten. Grotendeels hebben ze zelf voor de inkopen gezorgd, taken verdeeld en met elkaar alles geregeld.
Zelfgemaakte oliebollen en appelbeignets werden aangeleverd door één van de gasten.

Maaike en ik hebben ons weer uitgeleefd met het maken van hartige hapjes, een groot succes!
Genoten van een sangria met vers fruit!
Er was flink wat siervuurwerk ingekocht. O.a. een legertank met siervuurwerk, ongelooflijk knap hoe ze zoiets kunnen maken. Eerst wilden we nog een kerstbeertje opofferen door die op de tank te laten zitten, maar kregen uiteindelijk medelijden met het beertje.


We schrokken ons rot toen één van de potten veel te snel afging en de persoon in kwestie als een speer naar binnen toe rende om zijn gezicht en hand onder de kraan te koelen. Zeker 10 minuten gekoeld onder een ietwat lauwe kraan, want het koude water was toch echt te koud. Daarna de schade bekeken, ietwat verschroeid haar, verschroeide kleding, 1e graad brandwonden rondom zijn mond, hals en 1 vinger. Als de dood was ik dat zijn ogen geraakt waren. Maar daar had hij gelukkig geen last van. Anders waren we direct doorgereden naar de Eerste Hulp. Daarna moest hij echt even bijkomen van de schrik en zag lijkwit en voelde zich goed beroerd. Een icepack in een doek gewikkeld en aan hem gegeven om tegen zijn mond en hals aan te houden. Dat ging goed en na een half uur ging hij met icepack en al weer naar buiten toe om de rest van zijn vuurwerk af te steken. Nog een flinke tijd hebben we hem in de gaten gehouden, maar het ging goed verder. Hier heeft hij nog wel een week last van maar alles zal goed komen. Het is gelukkig met een sisser afgelopen. Een half uur later was één van de gasten zo ongelofelijk toeter dat hij niet meer zelf terug kon fietsen. Die hebben we maar even thuisgebracht! Dat was ook tevens voor ons het sein om iedereen huiswaarts te sturen. Om half 4 lag ik pas op bed maar door alle consternatie sliep ik pas 2 uur later.
Ondanks de incidenten heeft iedereen het erg naar zijn zin gehad, zelfs Daan en ik :-)
Voor jullie allemaal nogmaals de beste wensen voor 2012!

3 opmerkingen:

  1. Zo zeg. Heftig.
    Vandaag beetje bijgekomen?

    Jullie ook de aller- allerbeste wensen voor 2012!
    Groetjes,
    Janny en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker persoonlijk blogje. Houd ik van. Hapjes zien er uitnodigend uit. Hoop dat je vandaag een rustige dag had. Leuk dat het zo'n huis bij je is waar jonge mensen zich welkom weten! Wat een toestand zeg met dat vuurwerk. Blijft altijd spannend. Zo zie je maar - dan zijn het nog gewoon niet al te dolle jonge mensen. Een fout zit in een klein hoekje. Het beste he voor het komende jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor jullie reactie, vandaag zijn we zeker bijgekomen. Heerlijk rust dagje gehad, helaas staat de boom nog steeds, had geen puf om die af te tuigen. Binnen ons gezin wel heel veel over de gebeurtenissen gepraat, allemaal toch onder de indruk van hetgeen gebeurd is. Maar vooral krijgen we te horen dat ze het een hele gezellige oudejaarsavond vonden. Daar hebben we dan wel een paar wallen voor over, oh nee, die hadden we al. HAHAHA!

    BeantwoordenVerwijderen