zondag 9 september 2012

Vakantieblog 5 – Barcelona deel 1!

Barcelona in één dag, is bijna niet te doen. We hebben hier zoveel indrukken opgedaan en zoveel mooie plaatjes geschoten. Vandaar eerst deel 1 en later volgt deel 2. Voor we goed en wel de stad Barcelona konden gaan verkennen waren we 2 uur verder. Vanaf onze camping was het toch nog 140 km rijden. Dus vroeg uit de veren en op pad. Aankomst in Barcelona 09.45 uur, de auto op advies geparkeerd in een bewaakte parkeergarage, dagkaart € 25, -. Kassa! En dan moet de dag nog beginnen!
Vanuit de parkeergarage stonden we aan het begin van La Rambla waardoor we besloten te gaan lopen.
We hadden ook een fiets kunnen huren, maar we wilden niets missen! La Rambla (betekent “laan”) is een brede drukke en gezellige boulevard die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers, is één kilometer lang en verbindt Plaça Catalunya met Port Vell, de oude haven.
Als eerste hebben we links van La Rambla de “Mercat La Boqueria” bezocht. Barcelona’s meest bekende versmarkt en een paradijs voor foodlovers. Je kijkt er je ogen uit, de manier waarop de marktlui hun waren presenteren aan de klant! De foto’s spreken voor zich!
We moesten ons echt lostrekken van deze bijzondere markt om onze “voettocht” voort te zetten.
Op weg naar de historische stadswijk “Barri Gòtic”. In deze wijk zijn eeuwenoude gebouwen bewaard gebleven, soms nog van voor de Middeleeuwen. Als je houdt van de architectuur en de sfeer uit de 12de tot de 19de eeuw, is het hier erg interessant.
Centraal in de wijk staat de Gotische kathedraal “L’Eglisia de Santa Maria Pi” met zijn bijgebouwen, gebouwd in de 14de en 15de eeuw, waarvan de gevel pas werd afgewerkt in de 19de eeuw.
Het lopen ging ons tot zover goed af, maar in de wijk “Eixample”, betekent “uitbreiding”, ging het fout. Eixample is een absolute must voor liefhebbers van Modernista architectuur. Gebouwen met vreemde vormen en kleuren. Een gebouw dat je zeker moet bezoeken is het prachtige Casa Batlló, een rijwoning die op de Unesco lijst van werelderfgoed staat. Op zoek naar deze Modernista gebouwen, hebben we ons letterlijk “stuk” gelopen, daar we (IK dus!) ons in de eerste plaats toch niet goed genoeg voorbereid hadden. We wisten niet dat veel van deze modernistische gebouwen te vinden waren aan de “Passeig de Gràcia”, de straat die Plaça Catalunya met de wijk Gràcia verbindt. Doordat de wijk Eixample gebouwd is in gelijkvormige, achthoekige woningblokken en elke hoek echt letterlijk op elkaar leek, duurde het een eeuwigheid voordat we eindelijk de “Passeig de Gràcia” gevonden hadden. Met een temperatuur van boven de 30ºC, trokken we het lopen niet langer meer. Besloten werd om naar een metrostation te gaan en naar ons volgende doel te gaan.
Op weg hiernaartoe werden we toch nog beloond met ons allereerste Modernista gebouw, het prachtige Casa Mila, één van Gaudí’s bekendste werken. Daarna hebben we de wijk “Eixample” verlaten.

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's heb je weer gemaakt! Wat gaaf trouwens dat je die waterijsjes zo kan kopen :-). Ik ben benieuwd naar Barcelona deel 2, Park Guell soms?! Greetings, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Mandy,
      Jazeker, Park Guëll, la Sagrada Família. Maar je moet nog even geduld hebben hoor! :-)

      Verwijderen
  2. Hoi Ilse
    Prachtige foto's! Je krijgt meteen weer zin in vakantie!
    Barcelona staat op mijn verlanglijst: jouw tips zal ik zeker onthouden!! voor t.z.t
    groetjes, Bea



    BeantwoordenVerwijderen